koopaccu laptopaccu batterij

Vervangende Accu voor Dell Alienware M11x

Rated: , 0 Comments
Total hits: 82
Posted on: 11/29/16

De Aspire E5-774 werkt zeer rustig, nauwelijks opwarmt, biedt eenvoudige upgrade-opties, heeft een FHD-scherm en het leven goede batterij - een mooie desktop vervanger. De prijs is relatief laag bij 550 euro, maar de laptop komt niet met een Windows-besturingssysteem.
De Aspire E5-774 is een 17,3 inch office notebook, die dezelfde opbouw als zijn zustermodel, het heeft Aspire E5-774G . De laatste heeft een dedicated GPU, terwijl ons testmodel berust slechts op een ge´ntegreerde grafische chip. De Aspire draait op een Kaby Lake processor en de competitie omvat laptops zoals de Lenovo IdeaPad 300-17ISK , de Toshiba Satellite C70-C en de Acer Aspire ES1-731G .

Zoals de E5-774 en de E5-774G hebben dezelfde bouwen, zullen we niet het geval is, de connectiviteit, de input devices, het display en de luidsprekers verder te bespreken. Deze informatie is te vinden in de recente beoordeling van de Aspire E5-774G .
Onze test model wordt geleverd met een vooraf ge´nstalleerde exemplaar van FreeDos. De meeste gebruikers zullen deze installatie vervangen door een Windows-besturingssysteem en Windows 10 is de meest waarschijnlijke kandidaat, omdat Microsoft niet zal worden het verstrekken van Windows 08/07 steun voor de Kaby Lake generatie. Dus als u op zoek bent naar Windows 08/07 installeren, moet u rekenen op Intel, omdat ze (deels) drivers voor Windows 08/07. We hebben geprobeerd een installatie van Windows 7 op ons testmodel.

Voor de eerste stap, een AHCI bestuurder van de Kaby Lake generatie toegevoegd we aan de installatie van Windows 7. Zonder deze driver, kan de besturing van de notebook niet worden erkend en, bij uitbreiding, noch kan de harde schijf. Een installatie zou in dit geval niet mogelijk. De bestuurder kan worden gevonden op de website van Intel. We gebruikten de "NTLite" tool voor de integratie. Na het afronden van de installatie van Windows 7, hebben we veel niet-herkende apparaten in het apparaat manager. De installatie van de chipset en de USB 3.0-drivers verminderd dit aantal aanzienlijk. Vervolgens hebben we de installatie van de WLAN-module met behulp van de driver van Acer (voor Windows 7/8/10). Accu Dell Alienware M15x .

Na het afronden van deze taken, draaiden we op Windows Update, om ervoor te zorgen het systeem moest de laatste updates. Helaas werden er geen drivers gevonden voor de hardware van de laptop. Dit was verrassend. Het is begrijpelijk dat het systeem een ​​driver voor Kaby Lake niet kon vinden. Echter, het ook nagelaten om een ​​enkele driver voor de gemeenschappelijke Gigabit Ethernet-chip van Realtek te vinden. Deze chip is op de markt voor jaren en wordt gewoonlijk herkend en ge´nstalleerd door Windows Update. We vermoeden dat Windows zal geen driver ondersteuning, zodra ze erkennen het systeem actief is een Kaby Lake processor op een oudere Windows-besturingssysteem. De juiste Ethernet-chip driver is te vinden op de website van Realtek.

We eindigden onze installatie van Windows 7 af door het controleren van de functionaliteit van de ge´ntegreerde grafische chip. De HD Graphics 620 drivers Intel heeft vrijgegeven tot nu toe allemaal voor Windows 10 (zie readme-bestanden). Helaas kunnen we alleen gebruik maken van de Windows 08/07 drivers voor Skylake GPU's om onze grafische chip te installeren. We hopen dat Intel zal een passende Windows 7 chauffeur om hun catalogus binnenkort toe te voegen.
Linux is een duidelijk alternatief voor Windows. We testten de 16.10 distributie van Ubuntu op ons testmodel. Verrassing: alle hardware werd herkend en correct ge´nstalleerd (met inbegrip van de WLAN-module en de Ethernet-chip). In feite waren we in staat om de functietoetsen (volume rocker, aanpassing van de helderheid) gebruiken meteen na de installatie.

De Aspire gebruikt dezelfde matte FHD scherm, als zijn zustermodel, de Aspire E5-774G . Aldus worden onze metingen grotendeels hetzelfde gebleven. Er kleine afwijkingen, omdat geen twee panelen zijn identiek. Ons testmodel heeft een heldere display met een goed contrast en kleurruimte dekking.
De Acer Aspire E5-774 is een 17,3 inch office notebook, wat betekent dat het biedt voldoende prestaties voor dagelijks gebruik. Ons testmodel is beschikbaar voor ongeveer 550 Euro en andere configuratie zijn beschikbaar. Er zijn ook modellen (zie Aspire E5-774G ) met een dedicated GPU. Accu Dell Alienware M11x .

De Core i5 7200U (Kaby Lake) dual-core CPU is het hart van ons testmodel. Dit is de nieuwste Intel ULV processor (TDP: 15 W). Deze CPU moet meeste gebruikers voldoende en werkt op een basis kloksnelheid van 2,5 GHz. Turbo maakt het mogelijk om tot 3,1 GHz (beide cores) springen en deze boost is beschikbaar op de batterij ook. 
Ons testmodel heeft geen Windows-installatie. Dus om onze tests uit te voeren, hebben we ervoor gekozen om Windows 10 Pro (64-bits) te installeren. Het systeem verliep vlot en we hadden geen problemen ondervindt. De PC Mark benchmark resultaten zijn vrij goed, maar de prestaties van het systeem kan verder worden verhoogd door het omwisselen van het opslagapparaat voor een SSD. Hierdoor kan het systeem om sneller te lopen (opstarttijden, laden programma's). De harde schijf kan blijven als de notebook heeft een gratis M.2 slot (2240, 2260, 2280). Het is mogelijk om de prestaties verder te verhogen door een tweede RAM module. Deze toevoeging zou de grafische prestaties te verhogen.
Het systeem drive is een 2.5 inch Western Digital HDD. Het werkt op 5400 rpm en heeft een capaciteit van 500 GB. De overdracht snelheid van de harde schijf zijn normaal voor een 5400 rpm schijf. De Aspire heeft een gratis M.2 slot dat zal plaats bieden geschikte SSD's.
De Intel HD Graphics 620 grafische chip ondersteunt DirectX 12 en werkt met snelheden tot 1000 MHz. De resultaten van de 3D Mark referentie plaatst de chip op het gewenste niveau. Een tweede RAM module zou dual-channel-modus te activeren en verhogen van de grafische prestaties.
Het testmodel loopt veel games vloeiend. Het is echter het best geschikt voor games met bescheiden eisen. Deze games zijn het best uitgevoerd met lage resoluties en details om een ​​soepele FPS te bereiken. Een tweede RAM module zou de prestaties (= Dual-Channel mode actief) te verhogen. Hardware-hongerige games, zoals Mafia 3, zijn niet van plan om goed te draaien op dit notebook, omdat ze hogere prestaties nodig hebben.
De Aspire maakt nauwelijks geluid. Tijdens het stationair draaien, de ventilator is vaak uit en we konden de HDD running horen. Als u de harde schijf te ruilen voor een SSD, kan je zelfs een stille laptop. Bij belasting, de ventilator draait nauwelijks omhoog. We meten een maximum emissie van 33,8 dB, dat is zeer goed. Helaas, de ventilator zendt een zoemend geluid.
Onze stress test (Prime95 en Furmark draaien gelijktijdig voor minstens een uur) loopt op dezelfde manier op de Aspire of het nu op batterij of aangesloten. De processor draait op 3,1 GHz en de ge´ntegreerde grafische chip werkt op 1000 MHz. De laptop warmt nauwelijks up: tijdens onze stress test, meten we twee punten waarop de laptop kruist de 30 graden Celsius mark.
Terwijl inactief is, meten we een 10,5 W verbruik, dat is een normale waarde voor een 17.3 inch notebook. Tijdens onze stress test, dit aantal gestegen tot 37 W (max). CPU en GPU werken op volle snelheid en de stroomadapter is goed gedimensioneerd op 65 W. Accu Dell Alienware M17x .
In onze WLAN test, simuleren we de belasting van het surfen op verschillende websites. De kracht profiel is ingesteld op "Balanced" en de energiebesparing functies van de laptop is uitgeschakeld. De helderheid wordt geregeld tot ongeveer 150 cd / m▓. De laptop werkt voor 05:20 uur, dat is heel goed voor een 17.3 inch notebook.
De Core i5 processor van de Kaby Lake generatie biedt voldoende prestaties voor dagelijkse taken en de ge´ntegreerde grafische chip zal een hoop spellen (met een bescheiden eisen) draaien. We raden het installeren van een tweede RAM-module aan de prestaties van het systeem en afbeeldingen te verhogen. De laptop is vrij en nauwelijks opwarmt. De opslagruimte van 500 GB is heel goed, maar we raden het installeren van een M.2 SSD in de lege sleuf van de notebook. Dankzij de inspectie flap, zal de gebruiker in staat om deze handeling eenvoudig uitvoeren. Het toetsenbord van de laptop is heel goed en de levensduur van de batterij is goed voor een 17.3 inch model. De matte, licht FHD paneel heeft een sterk contrast, maar lijdt aan slechte kijkhoek want het is een TN-paneel. Dit is echter een van de betere TN vullingen mogelijk, wat betekent dat deze ten minste heeft bredere kijkhoeken dan goedkopere, standaard TN scherm. Helaas, het zal niet in staat zijn te concurreren met een IPS-paneel.>>

Comments
There are still no comments posted ...
Rate and post your comment


Most Popular

nieuwe Accu Dell XPS L502X
Kun je nog maar kort werken op je laptop zonder stopcontact in de buurt? Met deze nieuwe accu is dit ... ...
Login


Username:
Password:

forgotten password?